Liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu iese la atac după ce referendumul iniţiat de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, pentru alipirea la municipiul Buzău a comunei sale natale, Ţinteşti, a fost invalidat. Într-un mesaj postat pe Facebook Avrămescu spune că, prin absenţa de la urne, buzoienii au încercat să îi transmită un mesaj clar primarului Constantin Toma şi anume că nu îi mai interesează formele fără fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Buzoienii nu au tăcut prin neprezentarea la referendumul primarului Toma, ci au transmis foarte multe prin această atitudine! Puţin peste 10% dintre buzoieni au ieşit la vot duminică pentru unirea muncipiului Buzău cu Ţinteştiul, drept dovadă, referendumul a fost un fiasco total pentru PSD şi mai ales pentru autointitulatul cuceritor, "valoare naţională", Constantin Toma. Buzoienii nu au tăcut, au transmis de fapt un mesaj clar: NU NE INTERESEAZĂ FORMELE FĂRĂ FOND! Mai exact, buzoienii nu au mers în secţiile de votare, deşi a fost o duminică cu vreme frumoasă, pentru că NU AU ŞTIUT ce şi pentru ce să voteze! Referendumul şi ideea unirii muncipiului cu Ţinteştiul nu au fost prezentate buzoienilor conform unei strategii de dezvoltare. Oamenii NU au primit informaţii în legătură cu un eventual impact economic şi social ce ar putea rezulta în urma acestui demers", scrie pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal Gabriel Avrămescu.

Totodată, deputatul liberal spune că  banii cheltuiţi pe pliantele publicitare şi emisiuni TV nu au mai dat roade deoarece alegătorii au înţeles că la mijloc nu este vorba decât despre o ambiţie personală a primarului şi că, practic, nu există nici un plan concret pentru a face  ceva la Ţinteşti.

„Pliantele colorate, bannerele, panourile publicitare şi articolele laudative în presa naţională, prin care a fost promovat un "Buzău Mare", au stârnit ZERO interes buzoienilor. Nu poţi să înşiri pe o hârtie lucruri fară a fi fundamentate, fără o bază, fără cifre statistice. Locuinţe pentru tineri, spital şi tot felul de fantasmagorii care ar răsări peste noapte, doar dacă s-ar produce marea unire, sunt de-a dreptul aberaţii pentru oamenii care înţeleg cât de puţin sistemul administrativ. Domnul Toma şi restul staff-ului de campanie al domnului primar, care s-a ocupat de mare campanie pentru referendum, ar trebui să ştie un lucru foarte simplu: nu mai merge cu vrăjeala! Au aruncat banii buzoienilor pe fereastră cu o campanie extrem de costisitoare şi ineficientă. Lucru pe care noi l-am semnalat în nenumărate rânduri! Buzoienii sunt oameni echilibraţi şi îşi doresc să fie informaţi, însă PSD a crezut că încă mai "merge şi aşa" ", a mai scris Avrămescu.

În încheiere, Avrămescu constată că Buzăul nu a pierdut nimic prin invalidarea referendumului ci din contra:„ Buzăul nu a pierdut la referendum, ci a câştigat o generaţie, un electorat care transmite mult mai multe prin lipsa de interes pentru proiectele administrative."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.