Liberalii îi solicită ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, să recheme în ţară patru consuli, de la Barcelona, Bălţi, Bilbao şi Torino întrucât ar fi arătat dispreţ şi dezinteres faţă de românii din ţările în care au fost numiţi şi ar fi servit mai degrabă interesele PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Referitor la afirmaţiile jignitoare ale lui Victor Ponta la adresa cetăţenilor români din diaspora, îi atragem atenţia, în modul cel mai serios, că principalul vinovat pentru haosul de la urne din toamna anului 2014 este domnia sa alături de clienţii politici numiţi de guvernul domniei sale în unele dintre consulatele generale ale României în străinătate, persoane care, călcând în picioare demnitatea funcţiei de diplomat român, au pus interesul de partid mai presus de interesul public şi au aruncat o pată pe obrazul colegilor din Ministerul Afacerilor Externe”, se arată într-un comunicat al PNL Diaspora.

Liberalii cer ministrului de Externe retragerea de la post a consulilor generali de la Barcelona, Bălţi, Bilbao şi Torino care ”atât în perioada alegerilor prezidenţiale din 2014, cât şi pe tot parcursul activităţii consulare, au tratat cu dispreţ şi dezinteres membrii comunităţilor româneşti din circumscripţile consulare pe care le gestionează”.

Printre cei vizaţi de criticile PNL sunt Geanina Boicu, consul general la Barcelona şi fost vicepreşedinte PSD Diaspora, şi Marian Popescu, consuli general la Bilbao şi secretar general al PSD Diaspora. 

”Considerăm că această masură este absolut necesară şi oportună în contextul în care Victor Viorel Ponta, fost prim-ministru al României, încearcă într-un mod jalnic şi profund necinstit să îi facă vinovaţi pe cetăţenii români din diaspora de gestionarea defectuoasă a procesului electoral din noiembrie 2014”, a declarat Marian Zlotea, secretar general al PNL Diaspora.

Fostul premier PSD Victor Ponta a declarat, duminică, la România TV, că în 2014, la alegerile prezidenţiale, cozile din diaspora erau formate de cetăţeni români care "se puneau şi de patru ori la rând, să se arate la televizor". "Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a spus deputatul PSD.

El a venit şi cu noi explicaţii privind motivul pentru care a demisionat din Guvern în 2015, afirmând că a primit informaţii de la ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, potrivit cărora în România se pregăteau proteste de amploare şi incendieri de instituţii, pe modelul revoltei din Ucraina.

"Se pregătea, aşa, se dorea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, aşa, un Maidan. Ori, eu am spus, că atunci era ministru de Interne domnul (Gabriel - n.r.) Oprea, am zis <<nici vorbă, niciun jandarm, nu că nu... Domnule, lăsaţi în pace să facă ce vor, nu există în România jandarmi care bat oameni cât sunt eu prim-ministru>>", a spus Victor Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.