Liderii PNL au decis, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), să ceară Guvernului să îşi ”asume responsabilitatea” pe legea salarizării unitare, nu să lase acest act normativ la iniţiativa Parlamentului, Raluca Turcan precizând chiar că Executivul ar trebui să-şi angajeze răspunderea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL a decis să solicite Guvernului României să-şi asume responsabilitatea pe legea salarizării unitare. În momentul de faţă există semnale îngrijorătoare cum că Guvenrul doreşte să lase legea salarizării unitare la iniţiativa parlamentarilor, transformând un angajament de campanie într-o declaraţie politică care să poată fi amânată, tergiversată la nesfârşit, fără să aibă o concretizare în constituirea unei echităţi în sistemul public de salarizare”, a declarat Raluca Turcan la finalul şedinţei BPN.

Întrebată dacă prin ”asumarea responsabilităţii Guvernului” înţelege angajarea răspunderii sau adoptarea unui proiect de lege pe care să-l trimită Parlamentului, Turcan a precizat că, din punctul ei de vedere, Executivul ar trebui să-şi angajeze răspunderea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui chiar să-şi angajeze răspunderea pentru că până la urmă în campania electorală diferenţa majoră între strânga şi dreapta a fost exact pe partea de cheltuieli, de susţinere a unor cheltuieli faţă de o prudenţă pe care PNL a manifestat-o astfel încât această creştere a salarizării din sistemul public să poată fi susţinută în paralel cu impulsionarea mediului de afaceri”, a precizat Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că solicită Guvernului să prezinte clar, transparent şi asumat forma legii salarizării unitare, dar şi o planificare pe următorii patru ani de zile de susţinere financiară a actului normativ, să fie asumat raportul 1 la 13 între salariul minim şi salariul maxim. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că Legea salarizării unitare va fi o iniţiativă a tuturor deputaţilor şi senatorilor care fac parte din coaliţia de guvernare, precizând că proiectul va ajunge în Parlament ”probabil în această săptămână”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.