PNL cere Guvernului prelungirea termenului pentru înregistrarea cetăţenilor români din străinătate pentru votul prin corespondenţă, precum şi pentru solicitarea de înfiinţare de noi secţii de votare în diaspora, a declarat, marţi, liderul PNL, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PNL solicită Guvernului prelungirea perioadei de înregistrare a cetăţenilor români pentru a-şi exprima votul prin corespondenţă, prelungirea termenului până la care pot să solicite înfiinţarea de secţii de votare noi, precum şi modificarea reglementărilor reprezentării partidelor în birourile secţiilor din străinătate, în sensul acordării dreptului supleanţilor de a înlocui oricând titularii în cele trei zile de vot”, a afirmat Orban.

El a precizat că, în cazul în care Guvernul nu modifica legislaţia, PNL va înainta în cursul acestei zile un proiect de lege cu aceste modificări, cu speranţa că va exista celeritate în dezbaterea acestuia.

Termenul până la care românii din străinătate se pot înscrie pentru votul prin corespondenţă expiră miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.