PNL anunţă, între priorităţile sale legislative, reintroducerea examenelor de admitere la liceu şi la facultate, din anul şcolar 2020-2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, liberalii anunţă între priorităţile sale legislative modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale în vederea reintroducerii examenului de admitere la liceu, prin care să fie admişi doar candidaţii cu note peste 5.
 
”Măsură trebuie să fie bine pregătită şi să intre în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021. Competiţia pentru admiterea în liceu va conduce la o mai bună orientare în carieră a elevilor şi o revigorare a învăţământului profesional“, susţine PNL.
 
PNL vrea şi modificarea Legii Educaţiei Naţionale, în scopul reintroducerii examenului de admitere la facultate.
 
„Vrem să readucem prestigiul cuvenit pentru studiile universitare şi să redăm angajatorilor încrederea în studiile şi în diplomele de licenţă“, precizează liberalii.
 
PNL mai anunţă măsuri legislative care să garanteze, cel puţin începând cu anul şcolar 2019-2020, faptul că fiecare şcoală va avea minim un consilier şcolar: „Propunem dublarea numărului de consilieri şcolari faţă de ce prevede azi Legea Educaţiei Naţionale. Astfel, în următorii ani, toate şcolile să aibă un număr rezonabil de consilieri bine pregătiţi care să îndrume elevii în procesul didactic şi în cariera de mai târziu“.
 
Liberalii îşi propun şi întărirea învăţământului profesional-dual: „Dublarea numărului de burse pentru învăţământul profesional, actualizarea cuantumului acestora la necesităţile actuale şi oferirea unor deduceri fiscale reale pentru companiile care vor să investească în programe de formare profesională“.
 
Între priorităţile PNL pentru educaţie mai sunt prevederi bugetare şi legislative, astfel încât să facă funcţionale cabinetele medicale şcolare. „În cel mult 3 ani, în toate şcolile din România vor trebui să funcţioneze cabinete medicale şcolare cu activitate permanentă şi cu aparatură şi materiale sanitare moderne“, spun liberalii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.