PNL ar vrea comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în luna septembrie, au precizat surse politice. Scenariul este în discuţie însă nu a fost agreat în cadrul coaliţiei de guvernare. Pentru a se putea pune în practică, decizia ar urma să fie luată până cel târziu în luna februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalii nu renunţă la ideea comasării alegerilor, în contextul celor patru runde de scrutinuri din anul electoral 2024 şi iau în calcul o comasare a primului tur al alegerilor prezidenţiale cu alegerile locale, în luna septembrie. Scenariul de lucru este în discuţie dar nu a fost agreat în coaliţiei. Pentru a putea fi constituţional, decizia trebuie luată până cel târziu în luna februarie. 

În cazul unei comasări a celor două tipuri de alegeri, locale cu primul tur al prezidenţialelor, preşedintele în funcţie ar urma să rămână la Palatul Cotroceni până la finalizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale, când noul preşedinte îşi va prelua mandatul. 

Potrivit surselor, este singura variantă de comasare constituţională, în condiţiile în care data alegerilor parlamentare nu poate fi schimbată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.