PNL Prahova, care are în prezent primar în municipiul Ploieşti în persoana lui Adrian Dobre, a anunţat, vineri, că îl susţine pentru Primăria Ploieşti pe fostul primar din perioada 2008-2012, Andrei Volosevici. Fost membru ALDE, acesta a semnat adeziunea chiar în conferinţa de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PNL îl va susţine pe fostul edil al oraşului din perioada 2008-2012 pentru Primăria Ploieşti. 
 
"O plăcere, bucurie, Andrei Volosevici s-a întors în PNL. Andrei Volosevici va fi candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Ploieştiului, va fi primarul Ploieştiului şi nu doar un mandat şi tot ce a făcut Andrei Volosevici între 2008 şi 2012 e puţin în comparaţie cu ceea ce va face Andrei Volosevici în continuare. Avem un alt Andrei, matur, încercat şi care vrea să facă lucruri măreţe în oraşul Ploieşti”, a afirmat Dumitrescu.
 
Liderul PNL Prahova s-a declarat "mândru, bucuros şi onorat" că este alături de fostul reprezentant al ALDE, afirmând că "Dumnezeu a făcut” ca cei doi să fie din nou "împreună, zâmbitori şi fericiţi”.
 
"Andrei Volosevici este ceea ce vor ploieştenii. (...) Şi atunci când eşti lider de partid iei decizia care trebuie pentru orice comunitate care se află în subordinea, să spunem, politică a ta”, a explicat Iulian Dumitrescu.
 
Întrebat despre problemele pe care le are în justiţie Andrei Volosevici, care a fost trimis în judecată de DNA şi achitat în primă instanţă, fără a fi primit însă o sentinţă definitivă, Dumitrescu a dat exemplele altor politicieni din PNL, cum ar fi Ludovic Orban şi Vasile Blaga, vorbind despre "nedreptăţi” care s-au făcut acestor oameni.
 
Andrei Volosevici a semnat adeziunea la PNL chiar în conferinţa de presă, în faţa jurnaliştilor. 
 
La rândul său, candidatul PNL a afirmat că este şi pentru el "o onoare” să revină în PNL şi că vrea să lucreze "pentru proiectele legate de Ploieşti” şi că în proporţie de 90 la sută nu va face politică, ci va face administraţie.
 
Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploieşti între 2008 şi 2012 din partea PDL. În 2012, a fost ales senator, tot din partea PDL, însă în 2014 a plecat la PMP, iar apoi a părăsit şi acest partid şi a rămas senator independent, dar în 2015 s-a afiliat grupului PNL. În septembrie 2016, Volosevici a anunţat că s-a înscris în ALDE şi a candidat pentru un mandat de deputat pe lista ALDE Prahova, aflându-se pe locul al doilea pe listă, însă nu a obţinut un mandat de parlamentar, singurul mandat de deputat de Prahova fiind obţinut pentru ALDE de fostul vicepremier Graţiela Gavrilescu. 
 
Senatorul Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de DNA în luna iunie a anului 2016 pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă într-un dosar privind finanţarea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, în acelaşi dosar fiind inculpată şefa Serviciului juridic din Primăria Ploieşti. El a fost achitat de către instanţa de fond.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.