PMP îi solicită ministrului Muncii Marius Budăi să nu mai plătească pensiile românilor prin intermediul băncilor austriece, după ce Austria s-a opus aderării ţării noastre la Schengen. Partidul propune o boicotare în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma votului negativ dat de Austria admiterii României în Schengen, Partidul Mişcarea Populară  vă cere să puneţi capăt convenţiilor încheiate de Casa Naţională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna şi cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor. Dacă doriţi cu adevărat să arătaţi Austriei că suntem serioşi şi că nu suntem dispuşi să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveţi prilejul să le trimiteţi astfel austriecilor un mesaj puternic şi să le arătaţi că acţiunile lor au consecinţe. Înţelegem că atât PSD cât şi PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziţie în relaţia cu aceste firme. Boicotul este o opţiune legitimă pe care o are fiecare cetăţean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare şi arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecinţe ale deciziei Vienei”, a declarat Gheorghe Baciu, vicepreşedinte al PMP, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

El atrage atenţia asupra faptului că, în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme şi pârghii legale şi instituţionale mult mai puternice.

„Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiţi aceste pensii prin băncile româneşti. Vreţi să vă arătaţi, în calitate de ministru, demni în faţa Austriei? Luaţi măsuri, treceţi la acţiune. Nu rămâneţi un simplu demagog. Sperăm că veţi lua în considerare propunerea PMP şi veţi acţiona în consecinţă. Demonstraţi Austriei că Guvernul României luptă pentru drepturile şi interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziţie”, a conchis Baciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.