Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat dumică depunerea a peste trei mii de amendamente la proiectul legii bugetului de stat pe 2018, amendamente care, spun reprezentanţii formaţiunii, ”aduc corecţii elementare bugetului trimis spre adoptare, în ciuda faptului că, pe fond, proiectul de lege nu mai are nimic în comun cu vestitul program de guvernare pe baza căruia PSD i-a păcălit pe români la alegeri, cu promisiunile mincinoase din campania electorală ale principalului partid de guvernământ”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii PMP au cerut alocarea de resurse suplimentare pentru continuarea lucrărilor la centura Bucureştiului, consolidarea clădirilor cu grad seismic ridicat, continuarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, programe şi acţiuni pentru Diaspora, precum şi pentru implementarea programului „O ambulanţă pentru fiecare localitate”, dar şi pentru construirea a 1.400 de grădiniţe şi creşe în principalele localităţi din România.

”Având în vedere că practicile dictatoriale prin care PSD conduce Parlamentul nu puteau lipsi nici de la calendarul de lucru privind adoptarea bugetului, majoritatea parlamentară a hotărât că opoziţia poate studia şi amenda bugetul în termen de trei zile, din care două zile sunt zile libere (9 şi 10 decembrie a.c.)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP.

De asemenea, partidul condus de Traian Băsescu solicită PSD să adapteze bugetul ţării ”la realităţile României”, să nu risipească banii doar pe programe ce încurajează nemunca şi să aloce fonduri către domeniile a căror dezvoltare ar putea aduce mai multă prosperitate ţării.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au aprobat joi calendarul dezbaterii şi adoptării bugetului de stat pentru 2018: de azi şi până luni senatorii şi deputaţii au termen pentru depunerea amendamentelor, de marţi încep dezbaterile în comisii, iar votul final este programat într-o şedinţă comună a Legislativului, pe 21 decembrie.

Calendarul dezbaterii proiectului de lege a bugetului prevede termen de depunere a amendamentelor de către parlamentari de joi de la ora 17:00 până luni la ora 9:00.

De marţi, începând cu ora 9:00, vor începe dezbaterile bugetului în comisiie Parlamentului, tot marţi, între 10:00 şi 14:00 urmând să aibă loc dezbateri generale în comisiile de buget reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Începând de miercuri şi până sâmbătă sunt programate dezbateri pe amendamente pentru redactarea raportului în cadrul comisiilor de buget, iar votul final în plenul reunit al Parlamentului va avea loc pe 21 decembrie.

”Am primit în mapă, cu 10 minute înainte să înceapă şedinţa de birou permanent, un program care spune că începând de astăzi, ora 17.00, până luni dimineaţa, la ora 9.00, trebuie să pregătim şi să depunem toate amendamentele la legea bugetuluid e stat. Pe de o parte se poate vedea că este o incapacitate şi o incompetenţă a Guvernului să poată să pregătească din timp acest proiect şi să-l trimită la Parlament. Pe de altă parte, avem o instituţie şi o majoritate care a refuzat să prelungească la cinci zile, cum permite regulamentul, termenul de depunere a amendamentelor la bugetul de stat. Nu ştiu încotro se îndreaptă această majoritate parlamentară, dar e o dovadă că nu se gândesc decât la modul în care să-şi treacă mai repede acest buget şi să ascundă faptul că e un buget cu zero rezerve. Îşi dau cui trebuie fondurile, după care mucles, ceilalţi, că nu ne mai interesează de ce mai aveţi nevoie”, a declarat senatorul Mihai Goţiu la finalul şedinţei Birourilor Permanente Reunite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.