Fostul ministru al Economiei Andrei Gerea a obţinut, după redistribuire, cel de-al patrulea mandat de deputat, el candidând pe primul loc pe lista ALDE în judeţul Argeş. Cap de listă pentru Senat din partea ALDE în acelaşi judeţ, fostul primar al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc nu reuşeşte să devină parlamentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Gerea a obţinut cel de-al patrulea mandat de deputat, în urma scrutinului de duminică. Gerea, care a candidat din partea ALDE pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor în judeţul Argeş, a primit mandatul în urma redistribuirii.

Andrei Gerea este deputat din anul 2008, când a fost ales din partea PNL. Apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, Gerea este în prezent unul dintre liderii ALDE. Gerea a fost ministru al Economiei, iar apoi ministru al Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri. La alegerile locale din acest an, el a candidat pentru Primăria Piteşti.

Fostul primar timp de şase mandate al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc pierde pentru a doua oară alegerile în acest an. După ce la alegerile locale din iunie, Pendiuc a candidat ca independent pentru al patrulea mandat de edil, pierzând la câteva sute de voturi în favoarea candidatului PSD, la scrutinul de duminică fostul primar din Piteşti, aflat pe prima poziţie pe lista ALDE Argeş pentru Senat, nu a obţinut un mandat de parlamentar.

Tudor Pendiuc este trimis în judecată într-un dosar de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, procesul în care este inculpată şi fiica sa alături de mai mulţi oameni de afaceri aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.