Preşedintele executiv al PMP, Petru Movilă, susţine că scopul lui Cristian Diaconescu şi al celor din jurul său este să discrediteze şi să distrugă PMP, el adăugând că Diaconescu se dezice de propriile declaraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petru Movilă a scris, luni, pe Facebook că PMP şi-a pus speranţa în Cristian Diaconescu, pentru ca ulterior "să îşi regrete decizia de a avea încredere într-un om care nu a făcut altceva decât să mintă, să îşi uite propriile declaraţii atunci când nu i-au mai convenit şi să semene discordie într-un partid întreg".

"La şueta organizată ieri (duminică - n.r.), la Iaşi, au apărut în spaţiul public nişte informaţii cel puţin surprinzătoare pentru cei care ştiu declaraţiile şi parcursul lui Cristian Diaconescu. Pe lângă faptul că a uitat, peste noapte, de faptul că l-a adus într-o întâlnire de partid pe George Simion pentru a face troc cu PMP, mai nou, uită cu câtă vehemenţă a declarat că niciodată nu va negocia cu AUR şi USR. La fel de grav este faptul că mulţi din cei care se pretind a fi în echipa Diaconescu au fost excluşi chiar de el sau şi-au dat demisia din partid tot în timpul preşedinţiei lui. Alţii la fel de constanţi. Astăzi, din păcate, ca şi Diaconescu, au un singur scop comun: discreditarea şi distrugerea sistematică a PMP", a afirmat preşedintele executiv al PMP, Petru Movilă.

Totodată, Movilă i-a întrebat pe susţinătorii lui Diaconescu cum pot avea încredere într-un om care se dezice de propriile declaraţiile, el amintind că fostul lider PMP spunea că nu negociază cu AUR, pentru ca ulterior "să îi invite în propria-i casă".

Petru Movilă susţine că 80 la sută din liderii PMP au decis recent excluderea lui Cristian Diaconescu din PMP. De asemenea, Movilă a precizat că Diaconescu este preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară de şapte ani, dar că "nu a organizat niciodată niciun eveniment de când conduce braţul civic al PMP".

Cristian Diaconescu a declarat, duminică, la Iaşi, în cadrul unei întâlniri cu membrii PMP, că nimeni nu-l va putea determina să abandoneze sau să vândă proiectul PMP, el amintind că tensiunile în partid au început după ce unii colegi au vrut fuziune cu PNL, iar alţii au dorit asocierea cu PSD.

Diaconescu a avut, duminică, o întâlnire, la Iaşi, cu membrii PMP din mai multe judeţe ale Moldovei, el explicându-le colegilor de partid care a fost cauza izbucnirii tensiunilor în PMP.

"S-a dorit ca PMP să fuzioneze cu PNL, în timp ce alţi colegi din partid au vrut asocierea cu PSD. Şi de aici a plecat totul. În momentul în care am aflat din presă că în structurile de conducere ale PMP s-ar fi luat decizia fuziunii cu PNL, din momentul acela orice relaţie cu cei care au lansat aşa ceva s-a rupt", a afirmat Cristian Diaconescu.

El le-a spus membrilor PMP că nu va abandona acest proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.