Petre Daea, propus în funcţia de ministru al Agriculturii, a declarat miercuri, la finalul audierilor în comisiilor de specialitate din Parlament, că subiectul privind cultivarea plantelor modificate genetic trebuie discutat cu specialiştii din cercetare şi din producţie, pentru a vedea ce decizie va fi luată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o temă care ar trebui să o abordăm într-o altă formulă decât o întrebare pur şi simplu pentru un ministru. Cu cercetare, cu oamenii din producţie, în aşa fel încât să vedem care este interesul statal, cât ne costă o asemenea decizie şi ce cale trebuie să luăm”, a spus Daea, la finalul audierilor.

Senatorul PSD a devenit controversat după ce a făcut o serie de declaraţii în 2007 în care a susţinut că organismele modificate genetic nu ar fi dăunătoare.

El spunea că organismele modificate genetic nu ar prezenta niciun pericol, argumentând că toate fiinţele sunt modificate genetic.

În ceea ce priveşte Legea supermarketurilor, care îi obligă pe comercianţi să expună la raft 51% produse româneşti, Daea spune că ”trebuie aplicată”.

După ce jurnaliştii i-au spus că legea nu are norme de aplicare şi nu se poate aplica, Daea a replicat că ”sper că mintea să mă ţină în stare să nu fac greşeli”.

”Eu nu vin cu intenţii, eu vin să pun în aplicare un program aprobat de poporul român şi aşteptat de fermieri. Eu nu am venit aici pentru a-mi completa CV-ul. Nu am venit aici pentru ambiţii sau orgolii. Am o singură misiune să îndeplinesc, pe care partidul mi-a încredinţat-o şi pe care fermierii o aşteaptă”, a afirmat Daea.

Ministrul propus susţine că şi-a fixat şi ”ora de ajungere” la minister. ”La 6.30 dimineaţa mă găsiţi acolo. Nu trebuie să găsesc pe nimeni acolo, un conducător ajunge el înaintea celorlalţi”, a spus Daea. 

Petre Daea a primit miercuri aviz pozitiv de la Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltarea rurală din Senat şi de la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor cu 23 de voturi pentru, 11 împotrivă şi nicio abţinere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.