Deputatul Pavel Popescu (PNL) a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România!, de la Prima News TV, că problema controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii în mod eronat este prezentată în spaţiul public ca fiind o problemă a serviciilor de informaţii, ci este o problemă a Parlamentului şi că nu există un control aşa cum trebuie să fie din cauza unei clase politice care trăieşte cu această paranoia cu privire la aceste instituţii care îşi fac treaba.
”Din păcate o spun şi o repet, în momentul de faţă, problema controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii în mod eronat este prezentată în spaţiul public ca fiind o problemă a serviciilor de informaţii, este o problemă a Parlamentului, există această problemă. Controlul parlamentar va deveni mutl mai puternic asupra serviciilor de informaţii după ce va mai trece puţină apă. Suntem la 33 de ani de revoluţie, eu cred că România pe un trend pozitiv ascendent, avem şanse să ne uităm cum ne uităm în comisiile din SUA”, a precizat Pavel Popescu.
El a arătat: ”Nu există un control aşa cum trebuie să fie din cauza unei clase politice care trăieşte cu această paranoia cu privire la aceste instituţii care îşi fac treaba, cu defecte fără doar şi poate”.
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Potrivit lui Pavel Popescu, ”niciodată un serviciu de informaţii, inclusiv instituţii, nu va prezenta în mod public, cetăţenilor, un raport cu privire la nişte operaţiuni punctuale care sunt trecute în lege”.
”Eu nu sunt adeptul protocolalelor ca politician făcute în spatele uşilor închise, cu mai puţini oameni decât în Parlament, ci sunt pentru legile organice trecute cu majoritate parlamentară care îşi oferă posibilitatea de a veni la comisie şi a dezbate”, a completat Popescu.
Deputatul PNL a mai afirmat că ”acest pachet ale siguranţei naţionale de care se leagă lumea într-un mod oncspirativ nu sunt updatate de 30 de ani” şi a menţionat că niciodată nimeni nu a venit cu ele pe sub masă”.
Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de către USR şi a Forţei Drepte asupra Legii securităţii cibernetice, au precizat surse ale instituţiei, pentru News.ro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.