Deputatul PSD Patriciu Achimaş Cadariu spune că îşi păstrează decizia de a nu susţine un guvern cu un ministru care îşi bate joc de pacienţii de cancer, el afirmând că noaptea este un sfetnic bun şi crede că premierul şi coaliţia pot să determine o schimbare în bine. Cadariu a mai spus că nu a fost urecheat de nimeni pentru anunţul său că nu va vota la învestirea Guvernului Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este o probemă personală, aici, este vorba că am candidat ca medic pentru a ajuta pacienţii de cancer, în alt fel decât o fac zi de zi. Am văzut această candidatură ca o oportunitate de a duce la bun sfârşit ceva ce începusem, planul de combatere a cancerului. A fost votat ca lege, promulgat şi apoi amânat”, a spus Achimaş Cadariu, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, el precizând că în momentul în care trebuiau să se redacteze normele şi să fie implementat, a fost blocat la Ministerul Sănătăţii.

”În momentul în care inventezi o gogoriţă, un aşa zis nou plan care ar trebui din nou să stea în trasparenţă câteva luni sau să fie votat, ca ordonanţă sau în Parlament, mi se pare ceva de domeniul...îmi e greu să comentez”, a mai spus el.

Patriciu Achimaş Cadariu a mai spus că ”nu este o problemă politică”. 

”Nu am fost urecheat de nimeni, nu am nimic de reproşat politic, nu ăsta este subiectul şi aş vrea să subliniez că este o problemă a pacienţilor de cancer pentru care am lucrat un grup larg, am produs o lege compatibilă cu legile europene, pentru a da aceeaşi şansă pacienţilor români ca şi celor din Vest şi dintr-o dată toate aceste lucruri se văd, ca să nu spun năruite, amânate”, a subliniat deputatul PSD.

Întrebat dacă îşi păstrează decizia de a nu vota Guvernul Ciolacu, Patriciu Achimaş Cadariu a declarat că nu va susţine un guvern cu acest ministru, deoarece îşi bate joc de pacienţii de cancer, adică îi condamnă la moarte, atunci când avea un instrument prin care putea să lupte împotriva acestei maladii”. 

”Nu se întâmplă peste noapte, evident, dar dacă nu începem ieri, astăzi nu facem decât să amânăm la nesfârşit. Nimeni nu l-a făcut peste noapte dar trebuie să începem de undeva. Eu încă sper, nu cred în minuni dar cred în oameni, cred că noaptea este un sfetnic bun şi cred că premierul şi coaliţia pot să determine o schimbare în bine. Îmi doresc aplicarea planului de cancer, pentru pacienţi, nu de dragul unui om”, a mai comentat Cadariu. 

Deputatul PSD Patriciu Achimaş-Cadariu, medic şi fost ministru al Sănătăţii, a anunţat miercuri dimineaţă că nu va vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila, susţinut de social-democraţi pentru portofoliul Sănătăţii. Cadariu precizează că nu va vota nici în comisia de specialitate în favoarea lui Rafila, căruia îi reproşează atitudinea în privinţa Planului Naţional de Combatere a Cancerului. Fostul ministru admite că a candidat pe listele PSD, la invitaţia partidului, dar subliniază că a candidat asumându-şi un angajament faţă de pacienţii bolnavi de cancer.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.