Deputatul PMP Marius Paşcan a declarat, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că, în opinia formaţiunii,"nu există justificat un temei rezonabil, raţional pentru a forţa alegeri anticipate". "Noi pledăm pentru alegeri la termen, dar nu ne ferim, nu ne temem de posibile alegeri anticipate", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi susţinem în continuare reducerea numărului de parlamentari la 300, conform referendumului exprimat de români, avem şi un proiect legislativ în acest sens. De asemenea, susţinem în continuare eliminarea pensiilor speciale, s-a făcut un mic pas doar în acest sens, este un orizont de aşteptare al românilor major în această direcţie, pensiile speciale sunt furt. De asemenea, susţinem alegerea primarilor în două tururi de scrutin, avem un proiect legislativ în acest sens încă din anul 2016 înregistrat la Parlamentul României, a fost adoptat tacit de Senatul României şi este blocat din cauza PSD", a amintit Marius Paşcan, joi, după consultările cu şeful statului.

El a mai vorbit despre un proiect legislativ privitor la eliminarea subvenţiilor pentru partidele politice, care "trebuie să trăiască din cotizaţiile membrilor, iar cele circa 70 de milioane de euro alocate partidelor politice pot foarte bine să fie translate în temeiul alocaţiilor necesare pentru copii şi în zona socială".

Marius Paşcan a precizat că PMP este împotriva alegerilor anticipate.

"Sunt câteva luni până la alegerile locale. Cred că tocmai din acest motiv nu există justificat un temei rezonabil, raţional pentru a forţa alegeri anticipate. Noi pledăm pentru alegeri la termen, dar nu ne ferim, nu ne temem de posibile alegeri anticipate. Noi pledăm pentru alegeri la termen. (...) Primează nevoia de stabilitate a ţării. Câtă vreme colegii parlamentari de la alte formaţiuni politice, în special parteneri ai noştri din guvernarea de până acum, au susţinut că votează împotriva propriului guvern, nu avem cum să consimţim la un astfel de demers, ar fi descalificant pentru PMP. Noi rămânem consecvenţi angajamentelor pe care le-am asumat”, a mai spus deputatul PMP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.