Partidul REPER atrage atenţia, luni, că PSD a pus capcane care fac din proiectul de eliminare a pensiilor speciale care îl face unul neconstituţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
REPER arată că ”eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, în forma propusă de către PSD, este în fapt o farsă”.
 
”Proiectul propus de PSD care va fi votat în această săptămână este menit să păcălească atât cetăţenii, cât şi Comisia Europeană, care a condiţionat acordarea următoarei tranşe din PNRR de aprobarea acestuia. Folosind modelul testat în 2021, parlamentarii PSD au propus un proiect care include mai multe motive de neconstituţionalitate, fapt ce va genera intervenţia Curţii Constituţionale şi revenirea la situaţia anterioară”, precizează REPER. 
 
“În primul rând, PSD a folosit o procedură accelerată, dezbaterea proiectului nefiind anunţată public, fie pe site-ul Parlamentului, fie în orice alt mod. Totul s-a făcut pe repede înainte şi în secret. Este exact motivul pentru care Curtea Constituţională a declarat şi în 2021 tentativa PSD de eliminare a pensiilor parlamentarilor ca fiind neconstituţională. Dacă doreau cu adevărat să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor, PSD putea dezbate proiectul depus de REPER cu câteva luni în urmă, având acelaşi scop.
În al doilea rând, proiectul PSD prevede pur şi simplu eliminarea oricăror reglementări privind pensiile parlamentarilor, fără să prevadă nimic despre ce se va întâmpla cu parlamentarii care au ieşit deja la pensie şi încasează pensie. Sunt elemente lăsate nereglementate cu rea-credinţă, tocmai pentru a exista motive de declarare a legii drept neconstituţională. Tot ce face acum PSD este praf în ochi” a declarat Andrei Lupu, colider al parlamentarilor REPER şi avocat.
 
Parlamentarii REPER au propus o serie de amendamente în scopul corectării capcanelor juridice din proiectul PSD şi fac un apel la toţi membrii Parlamentului să dea dovadă de voinţă reală de a renunţa la pensii, votând pentru o formă constituţională a legii, mai anunţă formaţiunea. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.