Fostul ministru al Muncii şi deputat neafiliat Violeta Alexandru a anunţat că, împreună cu alţi parlamentari de la Forţa Dreptei, vor depune în Legislativ un proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Forţa Dreptei depune un proiect legislativ pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Adevărul este că nu este niciun proiect depus în acest moment. Coaliţia nu a făcut decât să schimbe pe ici pe colo, nimic substanţial, legislaţia privind pensiile speciale, iar Forţa Dreptei consideră că ne trebuie un moment T0 în care toate să fie eliminate, cele care se pot fi eliminate, pentru că ale magistraţilor sunt protejate de decizii ale Curţii Constituţionale, iar cele din sistemul militar au nevoie de o cu totul altă abordare, în opinia noastră”, a explicat Violeta Alexandru, marţi la Parlament. 
 
Fostul ministru al Muncii a mai precizat că toată lumea trebuie să înţeleagă că toate pensiile trebuie aliniate principiului contributivităţii.
 
„Urmează ca după acest moment T0 să curăţăm tot ce înseamnă sporuri, care la unii intră, la alţii nu intră în calculul pensiei, curăţăm tot ce înseamnă abuzuri şi manieră piloasă de a se încadra în grupe în zona publică fără o justificare a condiţiilor deosebite în care a lucrat cineva. Deci acolo e o zonă în care trebuie să facem curăţenie”, a conchis Alexandru. 
 
PSD a anunţat, marţi, că grupul de lucru format din miniştrii care gestionează pensii speciale va propune un set de amendamente care să transpună recomandările Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, arătând că România nu îşi permite să rateze fondurile europene din PNRR, din cauza pensiilor speciale.
Social-democraţii spun că miniştrii care gestionează pensii speciale vor veni cu o formulă care să reducă ponderea în PIB a acestor pensii şi care să asigure echitatea faţă de sistemul de contributivitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.