Camera Deputaţilor a fost convocată în prima sesiune ordinară a acestui an şi va avea un plen, miercuri, de la ora 16.00. Anterior, de la ora 13.30, va avea loc şi o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei, în vechea componenţă. Senatul va începe tot miercuri activitatea, reunindu-se într-un plen, de la ora 12.00. Înaintea plenului, la ora 10.00, va fi o şedinţă a Biroului Permanent al Senatului, iar după plen, o altă şedinţă a Biroului permanent nou ales.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tot miercuri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor vor fi aleşi membrii noului Birou permanent, respectiv vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii acestui for. 

”Potrivit articolului 24 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, alegerea acestora se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor şi negocierii liderilor grupurilor parlamentare. Conform aceluiaşi Regulament, lista candidaţilor propuşi pentru Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaţilor şi se aprobă cu votul deschis al majorităţii deputaţilor prezenţi”, arată comunicatul de presă al forului legislativ.

De asemenea, Biroul permanent al Senatului va avea loc, miercuri de la ora 10.00, urmat de o reuniune a Comitetului liderilor de grup. După plenul Senatului de la ora 12.00, se va întruni Biroul permanent nou ales şi din nou Comitetul liderilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.