Eurodeputatul PNL şi prim-vicepreşedintele partidului Dan Motreanu a anunţat că Parlamentul European va dezbate, marţi, situaţia Republicii Moldova. Liberalul a adăugat că discuţiile vor fi axate pe provocările cu care se confruntă autorităţile de la Chişinău, în contextul avertizărilor cu privire la o lovitură de stat, iar o rezoluţie în acest sens va fi votată de PE, săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vom dezbate situaţia din Republica Moldova, în şedinţa de mâine (marţi - n.r.) a Parlamentului European. Ne preocupă încercările Rusiei de a destabiliza traiectoria pro-europeană a Republicii Moldova. Vom discuta provocările cu care se confruntă autorităţile de la Chişinău, în contextul avertizărilor cu privire la o lovitură de stat. O rezoluţie pe acestă temă va fi votată într-o sesiune viitoare”, a scris Dan Motreanu, luni pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a anunţat şi punctele de pe agenda sesiunii PE, în perioada 13-16 martie.

„Pe agenda sesiunii Parlamentului European din perioada 13-16 martie, se mai află o serie de alte subiecte:

- Vom vota măsuri pentru creşterea ratei renovărilor şi reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră.

- Vom adopta trei legi pentru a atinge obiectivul climatic din 2030: noi norme privind exploatarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor şi silvicultură, reducerea emisiilor şi revizuirea rezervei pentru stabilitatea pieţei.

- Vom prezenta solicitările Parlamentului European în legătură cu summitul UE din 23-24 martie, într-o dezbatere cu Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, şi Charles Michel, preşedintele Comsiliului European”, a mai explicat Motreanu.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.