Parlamentarii USR de Diaspora, senatorul Radu Mihail şi deputatul Iulian Lornicz, au depus noi amendamente pentru îmbunătăţirea modului de implementare a formularului digital de intrare în România (PLF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confomr unui comunicat de presă al USR, noile amendamente transmise comisiilor raportoare din Parlament de către USR propun ca:

- Poliţia de frontieră să informeze persoanele care nu au completat formularul, în momentul în care verifică existenţa acestuia.

- Elevii/studenții care fac naveta zilnic către instituții de învățământ din România sau din afara țării să poată completa şi ei formularul o singură dată, întocmai pentru a nu fi nevoiţi a-l completa în fiecare zi.

- Persoanele aflate în tranzit să fie exceptate de la completarea formularului, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul ţării.

- Perioada de stocare a datelor să fie de 6 luni de la data completării formularului, în cazul tuturor persoanelor.
Astfel, cei amendaţi pe nedrept, din cauza unor erori ale Poliţiei de Frontieră sau ale Direcţiilor de Sănătate Publică, vor putea face dovada completării formularului.

- Amenda să fie în cuantum de 500 de lei pentru toţi cei care nu respectă obligaţia de a completa formularul. În prezent, ordonanţa Guvernului prevede o sancţiune între 500 - 3.000 de lei, ceea ce contravine principiului egalităţii în faţa legii şi lasă loc pentru abuzuri (majoritatea cetăţenilor au fost sancţionaţi cu amenda maximă de 3.000 de lei).

„Executivul a preluat doar o parte din propunerile anterioare ale USR, propuneri care ar fi făcut ca implementarea PLF şi în România să fie realmente o metodă eficientă de prevenire a răspândirii virusului şi nu o formă de a stoarce bani de la oameni. OUG-ul are în continuare o serie de prevederi absurde. Sperăm ca majoritatea PSDNL să nu mai amâne votul pe amendamentele noastre, aşa cum au făcut-o până acum. Luni ne-au respins cererea de discutare în regim de urgenţă a propunerii legislative USR pentru anularea amenzilor aplicate şi restituirea banilor plătiţi”, a declarat liderul senatorilor USR Radu Mihail, potrivit sursei citate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.