Cei patru parlamentari ai PSD Sibiu vor vota în favoarea moţiunii de cenzură, motivând că Sorin Grindeanu ”a refuzat orice fel de dialog” şi a adresat ”acuzaţii nefondate” membrilor CEx, structură care i-a dat mandat pentru funcţia de prim-ministru. Decizia de a susţine moţiunea a fost luată în unanimitate, vineri, în cadrul Biroului Permanent Judeţean din care fac parte toţi primarii şi parlamentarii PSD Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, Biroul Judeţean Permanent al Partidului Social Democrat Sibiu, compus din toţi primarii şi parlamentarii PSD Sibiu, s-a întrunit vineri şi a votat în unanimitate susţinerea moţiunii de cenzură care va fi depusă împotriva Guvernului Sorin Grindeanu.

Astfel, cei patru parlamentari de Sibiu ai PSD, doi senatori si doi deputaţi, au fost mandataţi de către Biroul Judeţean Permanent să voteze pentru moţiunea de cenzură.

”S-a ajuns în această situaţie datorită faptului că domnul Sorin Grindeanu, membru al Partidului Social Democrat la acea dată, a refuzat orice fel de dialog în cadrul stucturii de conducere a partidului, respectiv în CEx, refuzând să argumenteze de ce au fost întârziate atât de mult mare parte din măsurile din Programul de Guvernare. În urma faptului că acesta a refuzat dialogul si, mai mult decât atât, a adresat acuzaţii nefondate membrilor CEx, structură care, cu puţin timp în urmă, i-a dat mandat pentru funcţia de prim-ministru, în primă fază i-a fost retras sprijinul politic, iar ulterior, calitatea de membru al Partidului Social Democrat”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii PSD Sibiu îşi argumentează decizia prin faptul că au fost ”mandataţi” să implementeze Programul de Guvernare propus de PSD, iar ”orice abatere de la această linie este obligatoriu a fi sancţionată drastic”.

”Considerăm că implementarea imediată a măsurilor restante este obligatorie, astfel încât să recuperăm timpul pierdut, iar cetăţenii români să resimtă şi mai mult beneficiile acestui program prin creşterea nivelului de trai”, mai scriu reprezentanţii PSD Sibiu în comunicat.

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus, joi, din PSD, social-democraţii urmând să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu.

Ambele decizii au fost luate în Comitetul Executiv Naţional al PSD, care s-a reunit la sediul central al partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.