Părerile sunt diferite în USR Plus Buzău cu privire la referendumul prin care se încearcă alipirea comunei Ţinteşti de oraşul Buzău. Preşedintele filialei, Mihai Răzvan Moraru, numeşte momentul referendumului "Ziua Ruşinii", în timp ce parlamentarul USR Plus Buzău, Emanuel Ungureanu, îi îndeamnă pe buzoieni să meargă la urne şi să voteze proiectul primarului Constantin Toma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Facebook, preşedintele USR Plus Buzău, Mihai Răzvan Moraru numeşte ziua referendumului ca fiind "Ziua Ruşinii", pentru că administraţia municipiului Buzău "nu a reuşit să ofere un proiect credibil" şi un consens politic.  În aceeaşi postare, liderul USR Plus Buzău, critică faptul că foarte mulţi bani au fost direcţionaţi pentru referendum, care este "o ambiţie personală".

"Până la ora 13:00, doar 4.000 de buzoieni au votat la referendum! Cea mai mică prezenţă la vot din 1990 şi până acum!

"Ziua Istorică" aşa cum a fost numită de Domnul Toma, va deveni "Ziua Ruşinii"! Dar nu din cauza prezenţei, va rămâne aşa pentru că administraţia Mun. Buzău nu a reuşit să ofere un proiect credibil, informaţii corecte, obiective clare şi asumate dar şi un consens politic local. Un buget de peste 1.5 milioane de lei a fost transferat către o ambiţie personală, nu către un proiect de dezvoltare. Şi pentru a-i convinge pe buzoieni că merită, zilele trecute Domnul Toma a inaugurat o baltă care a costat un milion de euro, împrumut bancar. Lacul Morilor - inaugurat înainte de finalizare, având un rezultat total diferit faţă de proiectul iniţial.  Da, avem nevoie de reformă administrativă. Dar ziua de azi nu reprezenta reformă!  Da, avem nevoie de proiecte, dar ele trebuie să schimbe în bine viaţa comunităţii, nu să oglindească interesul unui om sau al unui grup! Administraţia locală a demonstrat că nu poate obţine consens pentru teme importante, dar a demonstrat ca e ruptă de problemele reale ale oamenilor, care în aceste zile se confruntă cu un cost al vieţii tot mai mare şi cu o situaţie medicală la limită.", a scris Moraru.

Pe de altă parte, parlamentarul USR Plus Buzău, Emanuel Ungureanu, i-a îndemnat duminică pe buzoieni să meargă la urne.

" Haideţi ASTĂZI la vot! Unirea oraşului Buzău cu Ţinteşti înseamnă şi un vot pentru un spital nou la Buzău! Dragi buzoieni, v-am promis când m-aţi votat să vă reprezint în Parlamentul României că voi lupta pentru un spital municipal nou la Buzău. Mă ţin de cuvânt. Vă rog însă să puneţi umărul şi voi la acest proiect venind ASTĂZI la votul de unire cu comuna Ţinteşti. Extinderea Buzăului către Ţinteşti înseamnă că vom avea teren suficient pentru un spital nou, locuinţe pentru tineri, cămine pentru bunicii noştri dar şi o zonă industrială puternică. Acest proiect de unire cu Ţinteşti nu are nimic de-a face cu interesele mici ale unor politicieni. Este şansa Buzăului să devină cu adevărat important pe harta administrativă a României. Să nu ratăm această şansă. Haideţi la vot!", a afirmat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.