Liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a declarat luni că deputaţii grupului au decis să voteze fiecare cum crede de cuviinţă la moţiunea de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva premierului Sorin Grindeanu, spunând că aceasta este cea mai neutră formulă cu putinţă în momentul de faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul a hotărât ca fiecare membru al grupului să voteze aşa cum crede de cuviinţă. Vom fi prezenţi cu toţii pentru că neprezentarea reprezintă şi ea o formă de a vota şi niciunul dintre noi nu va şti cum votează colegul lui. Toţi vor vota, sigur, cele trei variante: pentru, contra, abţineri. Niciunul dintre noi, însă, nici eu, nu va şti cum votează celălalt coleg al lui, ca în felul acesta grupul să treacă protejat printr-o încercare la care n-a avut absolut niciun fel de contribuţie”, a declarat Varujan Pambuccian.

El a precizat că grupul minorităţilor nu votează moţiuni de cenzură, dar de data aceasta, pentru că e un război generalizat, orice alt gest ar fi însemnat că se poziţionează în favoarea unei tabere sau alta.

Pambuccian a mai spus că a fost sunat şi de Liviu Dragnea şi de Victor Ponta, dar a refuzat să se întâlnească cu vreunul din ei.

”Am solicitat să am o discuţie cu câte un reprezentant al celor două facţiuni, cărora le-am transmis exact ce v-am spus eu că bănuiesc că se va întâmpla. S-a întâmplat, grupul a fost de acord cu formula aceasta şi, iată, suntem în cea mai neutră formulă cu putinţă dată fiind situaţia de faţă”, a adăugat liderul deputaţilor minorităţilor.

”Noi, în primul rând, am plecat de la premisa clară că nu-i războiul nostru deloc. E un război între două grupări din interiorul PSD care, sigur, se extinde pe toată scena politică. Nu l-am produs noi, nu am avut nicio contribuţie la el”, a adăugat el.

Grupu minorităţilor din Parlamentul României numără 17 membri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.