Palatul Controceni şi Palatul Victoria au fost iluminate, luni seară, în albastru, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul marcând, astfel, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, în cadrul campaniei internaţionale ”Light It Up Blue”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţială a anunţat că marchează, pentru al patrulea an consecutiv, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar în noaptea de luni spre marţi, Palatul Cotroceni va rămâne iluminat în albastru.

”Persoanele diagnosticate cu autism se confruntă, pe lângă problemele de sănătate care afectează populaţia generală, şi cu stigmatizare şi discriminare, iar îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora implică sinergia tuturor actorilor cu responsabilitate în acest domeniu, de la factori de decizie, până la asociaţii de pacienţi şi de părinţi. Fiecare dintre noi poate contribui, prin gesturi mici, la eliminarea prejudecăţilor şi a stigmei, la facilitarea integrării în comunitate ori la acces nediscriminatoriu la servicii de sănătate şi educaţionale, în conformitate cu nevoile celor care se confruntă cu această afecţiune neuropsihică”, a transmis Adrminsitraţia Prezidenţială.

La rândul lor, reprezentanţii Guvernului au transmis că se alătură campaniei, iar Palatul Victoria a fost iluminat în albastru, începând cu ora 20.00.

“Semenii noştri care au această afecţiune se confruntă cu dificultăţi însemnate în viaţa de zi cu zi. O viaţă mai bună a copiilor şi adulţilor cu autism, persoane cu o lume interioară profundă, precum şi a celorlalte persoane cu dizabilităţi sau care suferă de boli rare, este datoria noastră a tuturor- Guvern, societate civilă, dascăli, părinţi şi copii deopotrivă. Rolul meu şi al Guvernului este să răspundem acestor probleme, asigurându-le cu umanitate, înţelegere şi respect, locul demn pe care îl merită în societate”, a transmis premierul Viorica Dăncilă.



În 2 aprilie se celebrează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.