Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă că pesediştii au convocat o şedinţă a comisiilor juridică şi de apărare, în care ar urma să modifice atribuţiile Poliţiei pe modelul unei legi declarate deja neconstituţionale, chiar în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, ştiind că opoziţia nu poate participa şi presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mâine, ÎN TIMPUL moţiunii de cenzură, slujbaşii politici ai doamnei Carmen Dan şi ai lui Florin Iordache ar dori să facă o şedinţa comună a Comisiilor Juridică şi de Apărare în care să modifice atribuţiile Poliţiei pe modelul unei legi declarate deja neconstituţionale. Repet: pesediştii au convocat o şedinţă de comisie ÎN TIMPUL alocat moţiunii de cenzură, ştiind că Opoziţia nu poate participa şi presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului”, scrie Raeţchi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL spune că este ilegal să faci şedinţe de comisie în intervalul lucrărilor plenului.

„Îl somez pe Marcel Ciolacu să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea. Fără să mai aştepte avizul CSAT, Dan încearcă să strecoare printre măsurile necesare pentru reforma Poliţiei şi modificări prin care devine mult mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor, chiar dacă aceştia se legitimează (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetăţenii şi-au prezentat buletinul, dar au fost duşi la secţie sub pretextul că sistemul de verificare prin staţie nu funcţionează) sau prevederi prin care Poliţia capătă atribuţii antitero, concurând astfel structurile specializate (pesediştii au încercat în general să cloneze serviciile de protecţie şi informaţii - au dorit să facă din Jandarmerie un mic SPP, de pildă, pe care să îl controleze politic)”, precizează Ovidiu Raeţchi.

„Dacă doamna Dan nu vrea să îşi bată joc de o discuţie atât de serioasă precum cea despre Poliţie, îi solicit public să ceară subordonaţilor săi politici mutarea şedinţei ilegale de mâine, al cărei rezultat nu ar fi oricum decât declararea legii ca neconstituţională din cauza viciilor de procedură. Voi anunţa presa din timp dacă pesediştii vor persista cu şedinţa de mâine, ca să fim siguri că aceasta va fi corect mediatizată”, încheie deputatul PNL.

Parlamentul dezbate şi votează moţiunea de cenzură, marţi, de la ora 14.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.