Ovidiu Grecea, fost şef al Corpului de Control în guvernarea CDR, a fost numit în postul de consul general al României în Vancouver, Canada. Este a doua oară când Grecea este numit în acest post, prima numire având loc în decembrie 2016, la finalul mandatului guvernului Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de numire a fost semnată de către premierul Mihai Tudose pe 4 august şi a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Ovidiu Grecea a fost ofiţer în DGIPI, iar în timpul guvernării CDR a fost numit şef al Corpului de Control al Guvernului, dar a demisionat în perioada în care Mugur Isărescu era prim-ministru.

În timpul guvernării Adrian Năstase a devenit consul al României la Sydney, pentru ca apoi să fie detaşat la consul la Los Angeles. Din 2008 până în 2016 a ocupat postul de consul genera al României la Rio de Janeiro.

Pe 21 decembrie 2016, Dacian Cioloş a numit 12 noi consuli generali în posturi vacante sau ocupate de persoane la final de mandat. Printre ele, s-a aflat şi Ovidiu Grecea, care a fost transferat la consulatul general de la Vancouver. 

În martie 2017, premierul Sorin Grindeanu a anulat hotărârea anterioară de numire a lui Grecea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.