Deputatul Ovidiu Ganţ, care reprezintă minoritatea germană în Parlament, a declarat, pentru News.ro, că a renunţat la funcţia de vicelider al grupului minorităţilor, pe motiv că este împotriva OUG privind Codurile penale, în timp ce restul colegilor săi susţin în continuare Guvernul, şi doreşte să se poată exprima liber în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Grupul nostru susţine Guvernul. Eu nu sunt de acord nici cu ordonanţa, nici cu faptul că s-a dat o ordonanţă. Ca să pot să-mi exprim public fără reţinere şi fără îngrădire punctul de vedere ca reprezentant al minorităţii germane în Parlament, trebuie să fiu eliberat de această constrângere de a fi vicelider şi de a se pune afimaţiile mele pe seama grupului parlamentar", a spus Ganţ.

El a precizat, pentru News.ro, că poziţia sa este împotriva Guvernului şi a OUG privind abuzul în serviciu, dar vrea să facă acest lucru ca deputat al minorităţii germane, nu ca vicelider de grup. 

Ganţ a precizat că, miercuri, a avut loc o şedinţă a grupului minorităţilor, şi nimeni nu s-a exprimat împotriva OUG privind justiţia, ceea ce arată că deputaţii conduşi de Varujan Pambuccian susţin măsura.

"N-am o problemă că susţin Guvernul, dacă guvernează ca lumea nimeni nu are nimic împotrivă, dar aceste manevre nu sunt în regulă", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.