Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ anunţă că nu va vota pentru învestirea noului guvern PSD-ALDE, având în vedere ”atitudinea ostilă manifestată în mod repetat faţă de FDGR şi minoritatea germană”, încă de la alegerile din decembrie 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că nu va vota pentru învestirea noului guvern PSD - ALDE.

”Decizia a fost luată de comun acord cu preşedintele FDGR, dr. Paul Jürgen Porr. Motivul neacordării votului îl constituie acţiunile politice ale PSD şi ALDE începând cu alegerile din decembrie 2016 şi atitudinea ostilă manifestată în mod repetat faţă de FDGR şi minoritatea germană”, a anunţat Ovidiu Ganţ.

Acesta a anunţat, de asemenea, că nu a votat nici moţiunea de cenzură.

Joi, miniştrii propuşi sunt audiaţi de comisii, iar la ora 15.00 este convocat plenul reunit al celor două Camere, unde premierul desemnat Mihai Tudose va prezenta programul de guvernare şi va cere votul de încredere al parlamentarilor.

Noul guvern are nevoie de voturile a cel puţin jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.