Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 73/2016 prin care 10 apartamente ale Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au fost puse la dispoziţia unor familii ale căror locuinţe au fost sever afectate de explozia din octombrie anul trecut, într-un bloc din Bistriţa, a fost adoptat marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 279 voturi „pentru”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera este for decizional în această speţă.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care 10 apartamente ale Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au fost puse la dispoziţia unor familii ale căror locuinţe au fost sever afectate de explozia care a apărut din cauza unei acumulări de gaze într-un bloc din Bistriţa. Apartamentele ANL vor găzdui cele 10 familii până la remedierea avariilor din locuinţele pe care le deţin, pentru o durată care nu poate depăşi 5 ani.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că autorităţile locale din Bistriţa nu au un fond locativ propriu astfel încât să sprijine familiile. În urma evaluării pagubelor, s-a constatat că în cazul a 10 dintre cele 21 de apartamente afectate, locatarii nu se pot întoarce până la remedierea pagubelor.

Explozia a avut loc în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2016, într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din centrul municipiului Bistriţa. Atunci, aproximativ o sută de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate.

În urma deflagraţiei, nouă persoane au fost rănite, între care şi un bebeluş de nouă luni. Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, un tânăr de 24 de ani, a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, fiind transportat la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. După două zile, tânărul a decedat.

De asemenea, 25 de apartamente din blocul din apropiere au fost afectate de suflul exploziei, fiind sparte ferestrele locuinţelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.