Ordonanţa privind măsurile de reducere a cheltuielilor ar putea să intre în transparenţă decizională, marţi, au precizat surse politice. Prin măsurile care vor fi incluse în Ordonanţă, se va ajunge la o reducere între 5 şi 7 miliarde de lei la buget. Ordonanţa ar prevede o reducere de 10% la cheltuielile la bunuri şi servicii dar şi îngheşţarea angajărilor la stat pe o perioadă de un an de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Finanţelor a finalizat Ordonanţa privind măsurile de reducere a cheltuielilor, au precizat surse politice, aceasta urmând să fie pusă în transparenţă decizională, marţi şi să intre în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta pentru adoptare. 
 
Prin măsurile care sunt incluse în actul normativ, impactul ar fi între 5 şi 7 miliarde de lei reducere la bugetul de stat. Deja premierul Nicolae Ciucă a anunţat că aceste măsuri ar viza în special capitolele de bunuri şi servicii. 
 
”Prin aceste măsuri nu facem altceva decât să reducem şi să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare. Am făcut specificaţiile necesare privind domeniile, respectiv bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier şi alte cheltuieli care trebuie foarte bine gestionate fără a ne atinge de serviciile medicale, de educaţie, fără a ne atinge de reducerea veniturilor salariaţilor şi asta doresc să fie foarte clar înţeles de către toată lumea”, spunea el săptămâna trecută. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.