Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că Ordonanţa cu măsurile ce vor fi luate în energie va fi adoptată săptămâna viitoare, el cerându-le ministerelor implicate să elaboreze cât mai repede partea de conţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a afirmat, legat de setul de măsuri guvernamentale pentru a putea să gestionăm efectele generate de creşterea preţurilor la energie şi gaze, că a avut, ieri, o întâlnire cu producătorii, furnizorii şi distribuitorii din energie.

 

”Am discutat cu ministrul Energiei şi se lucrează la partea de conţinut a OUG-ului pe care doresc să o finalizăm până vineri dimineaţa, şi în acest sens, rog ministrul de Finanţe, ministrul Agriculturii, ministrul Economiei, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, miniştrul Justiţiei şi cel al Transporturilor să finalizeze partea de conţinut, astfel încât la Ministerul Energiei şi cu sprijinul secretarului general, să se finalizeze această ordonanţă”, a afirmat şeful Executivului. 

 

Premierul Ciucă a mai spus că speră ca Ordonanţa să fie pusă în transparenţă, până la sfârşitul acestei săptămâni, iar săptămâna viitoare, înainte de şedinţa săptămânală de Guvern, să fie adoptată această Ordonanţă de Urgenţă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu declara, marţi, la sediul PNL, că în şedinţa de miercuri a Guvernului va fi pe ordinea de zi o Ordonanţă de Urgenţă a Ministerului Muncii prin care se va introduce obligativitatea refacerii facturilor întocmite eronat, neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării, el precizând că, din datele ANPC, este vorba de un milion şi jumătate de facturi la energie care au fost eliberate fără compensarea prevăzută de lege.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.