Premierul Ludovic Orban a felicitat-o, luni, pe Maia Sandu pentru câştigarea turului întâi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, apreciind că este candidatul care ”poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului”. Orban şi-a exprimat convingerea că turul al doilea ale alegerilor se va derula ”în condiţii de legalitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Îmi exptim convingerea că va fi respectată democraţia, că alegerile din turul doi se vor desfăşura în condiţii de legalitate şi de respectare a dreptului la vot al fiecărui cetăţean din Republica Moldova”, a declarat, luni, Ludovoc Orban.

Premierul a apreciat că Maia Sandu este candidatul care vaduce Republica Moldova ”pe traiectoria europeană”.

”Transmit un mesaj de încredere în faptul că Maia Sandu este candidatul care poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului, în care fiecare om are şansa la o viaţă mai bună, o Republica Moldova care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, pe traiectoria unei dezvoltări economice şi a unei acţiuni de respectare a standerdelor europene în aterie de calitate a vieţii”, a mai afirmat Orban.

Maia Sandu a obţinut 36,16 % din voturile exprimate la secţiile de vot din Moldova la alegerile prezidenţiale de duminică, actualul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, fiind pe locul al doilea, cu 32,61% din voturi, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală după centralizarea proceselor verbale de la toate secţiile de vot din ţară, ceea ce înseamnă că ei vor intra în turul al doilea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.