Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că Executivul are în plan reviziurea legislaţiei privind recursul compensatoriu, afirmând că se va găsi ”cea mai bună soluţie” pentru abrogarea prevederilor care ”au pus în pericol viaţa, integritatea, bunurile personale ale cetăţenilor români”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş vrea să spulber orice fel de îndoială privind programul de guvernare al PNL în domeniul Justiţiei, referitor la recursul compensatoriu. Printre obiectivele specifice se numără revizuirea legislaţiei privind regimul eliberărilor condiţionate, respectiv recursul compensatoriu, şi întărirea capacităţilor instituţiilor de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţi”, a declarat, joi, Ludovic Orban, în debutul şedinţei de Guvern

Premierul a precizat că, la măsuri urgente, se află ”avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu şi consolidarea serviciului de probaţiune pentru monitorizarea condamnaţilor eliberaţi condiţionat”.

”În mod evident, vom găsi cea mai bună soluţie pentru a genera abrogare prevederilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viaţa, integritatea, bunurile personale ale cetăţenilor români, prin eliberarea înainte de termen a unor condamnaţi, în special a celor condamnaţi pentru infacţiuni grave, astfel încât să nu mai perecliteze viaţa şi siguranţa cetăţenilor”, a mai spu premierul.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţă că sprijină propunerile legislative care să ducă la abrogarea legii privind recursul compensatoriu, dar susţine că o abrogare ”abruptă” a legii ar putea duce la un val de condamnări la CEDO, în condiţiile în care nu s-ar lua alte măsuri precum extinderea capacităţii sistemului de detenţie sau creşterea numărului consilierilor de probaţiune.

USR consideră că abrogarea legii recursului compensatoriu este o urgenţă, iar vicepreşedintele formaţiunii, Stelian Ion, se declară dezamăgit de primele decizii anunţate de ministrul Cătălin Predoiu în domeniul Justiţiei. ”Guvernul PNL nu foloseşte toate instrumentele le are la dispoziţie pentru a rezolva problemele create de PSD în domeniul Justiţie”, susţine Stelian Ion.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.