Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că PNL este alături de preşedintele Klaus Iohannis şi susţine demersul acestuia privind convocarea unui referendum pentru justiţie. ”Probabil va fi un referendum despre cum trebuie să arate România şi cum trebuie să fie condusă România”, a spus Orban, afirmând că liberalii se vor implica pentru a asigura succesul demersului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Între preşedintele României şi Partidul Naţional Liberal este un parteneriat bine cunoscut. În cadrul acestui parteneriat avem consultări periodice pe teme importante pentru România, atât în ceea ce priveşte politica internă, cât şi în ceea ce priveşte politica europeană sau politica internaţională”, a declatar, miercuri, Ludovic Orban, întrebat despre întâlnirea avută în cursul zilei cu preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă un referendum pe justiţie este o temă importantă pentru România, Orban a spus: ”PNL este alături de preşedinte şi, odată ce va convoca referendumul, vom fi alături de preşedinte pentru a asigura succesul acestui referendum care, probabil, va fi un referendum despre cum trebuie să arate România şi cum trebuie să fie condusă România: de oameni corecţi, de oameni oneşti, de oameni cinstiţi sau să perpetuăm situaţia pe care şi-o doreşte PSD şi ALDE ca instituţiile României să fie conduse de oameni care sunt certaţi cu legea şi care sunt condamnaţi”.

Orban a infirmat informaţiile potrivit cărora ar fi lideri liberali care nu susţin organizarea unui referendum.

”Nu cred că aţi auzit vreodată de la mine sau pe la vreunul dintre colegii mei cea mai mică rezervă faţă de acest referendum. PNL a susţinut întotdeauna ideea de referendum pentru că este forma cea mai profundă de manifestare a democraţiei care permite fiecărui cetăţean să decidă privitor la probleme naţionale importante”, a mai spus Orban.

Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis, surse liberale precizând că este vorba despre o întâlnire de tipul celor care au loc frecvent cu preşedintele, pe teme de actualitate.

Discuţiile Orban-Iohannis au avut loc şi în contextul în care preşedintele a lansat începând de marţi consultările pe tema referendumului pe justiţie pe care vrea să îl convoace simultan cu alegerile europarlamentare. Marţi, şeful statului a discutat cu societatea civilă, iar miercuri are programată o întâlnire cu reprezentanţi ai sistemului judiciar.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.