Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii au depus un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi, care însă a fost avizat negativ de comisii, astfel că deputaţii partidului vor cere retrimiterea la comisii a acestuia, pentru a încerca obţinerea unui raport favorabil. Orban şi-a exprimat speranţa că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se va ţine de cuvânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Există proiectul de lege care este depus de Partidul Naţional Liberal, care, din păcate, a primit aviz negativ în Comisia de administraţie şi Comisia juridică. Vom solicita, vom mandata grupul de la Cameră să solicite în plen retrimiterea la comisie, în încercarea noastră de obţinere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere, care conferă cu adevărat legitimitatea primarilor care sunt aleşi în fiecare localitate din România. Ne-am bucura ca orice parlamentar,  indiferent din ce fomaţiune politică este, să sprijine acest proiect de lege iniţiat de Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă mizează şi pe sprijinul ALde, liderul PNL a răspuns: „Ne aşteptăm să se ţină de cuvânt, pentru că la Senat, din câte imi aduc aminte, nu au respectat o declaraţie dată de un lider important al ALDE şi au votat în plen împotrivă”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că alegerea primarilor trebuie să se facă în două tururi de scrutin, considerând că situaţia actuală, cu alegerea într-un tur, pentru candidaţii formaţiunii sale este un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat.

Liderii Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că este lăudabil faptul că ALDE dă semne că susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi l-au invitat pe Călin Popescu Tăriceanu să susţină o astfel de lege în Parlament, alături de PNL, USR, PMP, UDMR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.