Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis că, după declaraţiile liderilor PSD cu privire la mitingul din data de 10 august, a venit şi rândul premierului Viorica Dăncilă "să facă aceeaşi demonstraţie de sfidare şi tupeu cu care ne-au obişnuit". El spune că acuzarea opoziţiei şi a preşedintelui Klaus Iohannis că întreţin o “spirală a conflictului” este falsă, iar dacă Dăncilă era adevăratul premier al României, le destituia din funcţii pe ministrul de Interne, Carmen Dan, şi pe prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, dar, nefăcând nimic, "dovedeşte că nu este premierul românilor, ci premierul lui Liviu Dragnea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Declaraţiile halucinante ale liderilor PSD din ultimele zile arată disperarea lor în încercarea de muşamalizare a responsabililor care la ordinele lor au intervenit în forţă împotriva manifestanţilor paşnici de la mitingul din 10 august. Astăzi, a venit şi rândul Vioricăi Dăncilă să facă aceeaşi demonstraţie de sfidare şi tupeu cu care ne-au obişnuit atunci când vine vorba să-şi asume responsabilitatea pentru gazarea a zeci de mii de oameni nevinovaţi şi vătămarea a sute de persoane paşnice. Hoţul strigă hoţii şi liderii PSD acuză opoziţia şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, de incitare la violenţă când în realitate ei sunt cei care au provocat violenţele din Piaţa Victoriei şi au dat ordin pentru dispersarea manifestaţiei”, a transmis Ludovic Orban printr-un comunicat de presă.

De asemenea,el respinge ideea unei “spirale a conflictului” întreţinută de PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că există doar o "spirală a minciunilor şi abuzurilor" în care se afundă Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan şi toţi cei care au dat ordin pentru reprimarea protestelor.

“Nu mai putem continua cu această guvernare care în permanenţă ne prezintă o realitate paralelă. Nu există nicio spirală a conflictului întreţinută de opoziţie prin PNL sau de către preşedintele Klaus Iohannis. Există doar o spirală a minciunilor şi a abuzurilor în care se afundă tot mai mult Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan şi toţi cei care au dat ordin pentru reprimarea protestelor şi rănirea oamenilor care participau la un miting anti-PSD”, mai afirmă liderul PNL.

Orban spune că, dacă era premierul adevărat al ţării, Dăncilă trebuia să-i destituie pe ministrul de Interne şi pe prefecul Capitalei.

“Dacă Viorica Dăncilă era premierul adevărat al României, trebuia să le demită pe Carmen Dan, ministrul de Interne, şi pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei. În acelaşi timp, în loc să se răfuiască cu opoziţia, Viorica Dăncilă trebuia deja să ceară Corpului de control al prim-ministrului să ancheteze modul în care s-a intervenit în Piaţa Victoriei în data de 10 august. Nefăcând nimic din toate acestea, Viorica Dăncilă dovedeşte că nu este premierul românilor, ci premierul lui Liviu Dragnea care execută docil ordinele acestuia”, a mai spus Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că, pornind de la evenimentele din 10 august, a văzut un asalt împotriva unor instituţii ale statului, prima ţintă fiind Jandarmeria. Ea i-a acuzat pe cei care nu au reuşit să câştige puterea în urma alegerilor că vor să o preia prin ”mijloace nedemocratice”. Dăncilă le-a spus membrilor Executivului că nu au dreptul să cedeze.

”Pornind de la evenimtenle din 10 august, am văzut în aceste zile un asalt împotriva unor instituţii ale statului. Prima ţintă este Jandarmeria, dar sunt şi alte instituţii care sunt luate în acest colimator. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină, dar consider că o persoană sau o instituţie poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente. Răspunsul nostru, al Guvernului, la toate aceste procese care au loc în spaţiul public trebuie să fie unul cât se poate de echilibrat şi de responsabil”, a afirmat Viorica Dăncilă, în prima sa apariţie publică după protestul din 10 august.

Dăncilă le-a spus membrilor Executivului că nu au dreptul să cedeze.
 
”Spre deosebire de liderii politici ai opoziţiei, noi nu avem dreptul să cedăm şi să intensificăm această scindare şi această dezbinare la nivelul societăţii. Noi avem resposabilitatea de a asigura o bună guvernare, o guvernare în interesul oamenilor. Iată de ce apelul meu la toţi miniştrii, dar şi la toţi şefii instituţiilor din subordine este să evite această spirală a conflicului, în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care acum încearcă să dobândească această putere prin alte mijloace nedemocratice”, a subliniat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.