Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă, referitor la Sorin Cîmpeanu, propus ministru al Educaţiei, că acesta are "o carieră universitară care îl recomandă" şi o reputaţie "foarte bună". "Practic, Sorin Cîmpeanu este garanţia implementării programului România educată, care îşi găseşte o exprimare foarte serioasă în programul de guvernare şi noi avem încredere că va avea capacitatea să pună în practică acest program", spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, dacă Sorin Cîmpeanu îndeplineşte criteriul de "reputaţie bună" din acordul de guvernare.

"Dl Cîmpeanu este rectorul Universităţii.... facultăţii veterinare, de asemenea, este preşedintele Asociaţiei Rectorilor, este de asemenea preşedinte pe zona de francofonie, este un om cu o carieră universitară şi de asemenea cu o reputaţie nu numai internă, ci şi internaţională, foarte bună", a afirmat Orban.

Întrebat despre poziţii anterioare ale lui Cîmpeanu în legătură cu plagiatul şi lucrările de doctorat, Orban a replicat: "Am văzut acele lucruri... Eu cred că trebuie analizată cariera domnului Cîmpeanu în integralitatea sa, iar cariera universitară este o carieră universitară care îl recomandă. Practic, Sorin Cîmpeanu este garanţia implementării programului România educată, care îşi găseşte o exprimare foarte serioasă în programul de guvernare şi noi avem încredere că va avea capacitatea să pună în practică acest program".

Sorin Cîmpeanu este rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), aflat la al treilea mandat de rector printr-o portiţă introdusă în lege în 2014, este şi preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) şi va ocupa pentru a doua oară portofoliul de ministru al Educaţiei, dacă guvernul Cîţu va fi învestit, dar pentru prima dată ca membru al PNL, conform edupedu.ro.

Primul său mandat de ministru al Educaţiei a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, iar până în prezent Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Un alt episod care a marcat primul său mandat de ministru al Educaţiei ţine de acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse lui Gabriel Oprea pe când era premier interimar. Consiliul de Etica din subordinea lui Sorin Cîmpeanu a dat un verdict în timp record – că Oprea nu ar fi plagiat, în ciuda dovezilor de domeniul evidenţei, potrivit edupedu.ro.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.