Premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor Florin Cîţu s-au întâlnit miercuri cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor, în perspectiva adoptării de către Guvern a rectificării bugetului pentru acest an. „Consultările s-au axat asupra soluţiilor de asigurare a finanţării drepturilor sociale plătite de către autorităţile locale, susţinerii cheltuielilor necesare pentru asigurarea energiei termice pentru cetăţeni şi bunei funcţionări a administraţiei locale, inclusiv a instituţiilor aflate în subordinea acestora”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu au discutat astăzi cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, în perspectiva adoptării de către Guvern a rectificării bugetului pentru anul în curs. Consultările s-au axat asupra soluţiilor de asigurare a finanţării drepturilor sociale plătite de către autorităţile locale, susţinerii cheltuielilor necesare pentru asigurarea energiei termice pentru cetăţeni şi bunei funcţionări a administraţiei locale, inclusiv a instituţiilor aflate în subordinea acestora. De asemenea, au fost avute în vedere modalităţile de susţinere din fonduri naţionale şi europene a proiectelor de investiţii dezvoltate de comunităţile locale, dar şi unele clarificări legislative necesare pentru finalizarea acestora”, arată o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.
 
Sursa citată precizează că dialogul dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai Asociaţiei Municipiilor din România va continua, fiind avute în vedere, în principal, soluţii pentru îmbunătăţirea şi creşterea eficienţei sistemelor centralizate de furnizare a căldurii şi apei calde în sistem centralizat pentru cetăţeni, precum şi asigurarea unei finanţări multianuale predictibile pentru autorităţile locale. 
 
La discuţiile de la Palatul Victoria au mai participat, din partea Guvernului, secretarul general al Executivului Antonel Tănase şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.