Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că recomandarea autorităţilor este ca persoanele care au semne de coronavirus, chiar dacă nu au un test pozitiv, să se adreseze medicului de familie şi să ceară urna mobilă. Orban afirmă că se va putea merge la toate persoanele care ar putea cere urna mobilă, întrucât nu vor fi foarte multe persoane la o secţie de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, despre faptul că se va permite persoanelor cu febră să intre în secţia de votare şi a afirmat: ”Da, pentru că am impus obligativitatea portului măştii. Pericolul de transmitere, dacă porţi mască şi dacă-ţi dezinfectezi măinile, este aroape inexistent. După părerea mea nu exisră risc de transmitrere a virusului”.

Premierul a precizat că este vorba despre exercitarea dreptului de vot.

”Recomandarea noastră este ca persoanele care au simptome de Covid să apeleze la medicul de familie că pot să ceară urna mobilă, astfel ncât să nu fie obligat să sse deplaseze la secţia de votare. Noi vom transmite urna mobilă la toate persoanele, dacă au simptome şi primesc un certificat medical, chiar dacă nu au un test. Depun cerere de urnă mobilă şi vom deplasa urna mobilă”, a mai declarat Orban.

Acesta a precizat că la o secţie de vor sunt arondate între 500 şi 1.800 de persoane care au drept de vot, ar situaţiile de posibile persoane cu simptome sunt ”de ordinul zecilor”. 

”Se poate pe parcursul câtorva ore să se deplaseze urna mobilă să-şi exercite dreptul de vot cei care primesc urna mobilă”, a mai declarat premierul.

Aceasta a reiterat ideea că cei care vor merge cu runa mobilă vor avea echipament special.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.