Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune că nu este necesară o dezbatere între cei doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, precizând că românii urmăresc cu mare atenţie prestaţia fiecărui candidat şi că nu consider necesară o astfel de dezbatere, care nu va folosi nimănui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a fost întrebat, marţi, ce părere are despre faptul că societatea civilă doreşte o dezbatere între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

“Asta este tema? Cred că cea mai importantă temă în momentul de faţă pentru România este proiectul pe care îl are fiecare candidat. Proiectul preşedintelui Iohannis este un proiect bine cunoscut, un proiect pe care o să continuăm să îl explicăm fiecărui cetăţean, preşedintele a fost este şi va fi într-un dialog permanent cu românii şi cred că opţiunea românilor se va manifesta în funcţie de calitatea candidatului şi în funcţie de calitatea proiectelor şi soluţiilor pe care le prezintă pentru România”, a afirmat Orban.

Liderul PNL spune că PSD este încă periculos şi este nevoie de mobilizarea fiecărui cetăţean pentru a-i împiedica pe social-democraţi să revină la putere.

“Cel mai important pentru români este să poată să decidă în cunoştinţă de cauză. PSD-ul încă este viu şi periculos, aşa cum puţină lume s-a aşteptat candidatul PSD, care este un candidat pe care nu vreau să îl calific în vreun fel s-a calificat în turul doi, bătălia continnuă şi este importantă mobilizarea fiecărui român pentru a împiedica PSD-ului să revină la putere şi pentru a garanta o victorie zdrobitoare a preşedintelui Iohannis împotriva candidatului PSD. Preşedintele are un proiect cunoscut, are soluţii pentru români, fiecare român este parte din proiectul preşedintelui Klaus Iohannis şi eu consider că românii trebuie să voteze după valoarea, calitatea candidatului, seriozitatea candidatului şi după valoarea şi importanţa proiectului şi viabilitatea soluţiilor pe care le prezintă fiecare candidat”, a explicat Orban.

El a precizat că o astfel de dezbatere nu va folosit nimănui. 

“Văd că e o preocupare aşa extrem de importantă pentru a susţine provocarea la dezbateri din partea doamnei Dăncilă. Cred sincer că românii urmăresc cu mare atenţie şi cu mare discernământ prestaţia fiecărui candidat şi am încredere că vor susţine candidatura preşedintele Iohannis şi că nu consideră necesară o astfel de dezbatere care nu va folosi nimănui. Candidaţii sunt bine profilaţi, candidaţii au în mod clar programele cunoscute, nu cred că fiind puşi faţă în faţă se poate face vreo diferenţă, diferenţă este făcută cu ochiul liber este o diferenţă ca de la cer la pământ între preşedintele Iohannis şi candidatul PSD”, a mai spus Ludivic Orban.

PSD a transmis, luni, o scrisoare către echipa de campanie a lui Klaus Iohannis în care solicită organizarea a cel puţin două dezbateri între cei doi candidaţi înaintea turului al doilea ale alegerilor prezidenţiale.

”E foarte important ca cetăţenii să poată face direct comparaţia între cei doi candidaţi şi să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie preşedintele României pentru următorii cinci ani”, susţine Lia Olguţa Vasilescu, cea care semnează documentul în numele PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, la sediul PNL, că ”PSD încearcă deja tot felul de manevre” imediat după primul tur de scrutin şi le-a cerut românilor ”maximă vigilenţă” şi să meargă la vot.

La rândul său, şeful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anunţat, luni seară, că liberalii şi Klaus Iohannis au decis că nu vor exista dezbateri cu Viorica Dăncilă înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Echipa de campanie a PNL consideră că dezbaterea ”nu ar aduce nimic în plus” şi nu ar aduce nicio clarificare, având în vedere că cei doi candidaţi au avut funcţii în ultimii ani, iar poziţiile şi activitatea lor politică este cunoscută de cetăţeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.