Premierul interimar Ludovic Orban susţine că PNL va face toate demersurile pentru punerea pe ordinea de zi, în Parlament, a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, proiect pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament şi care a avut drept consecinţă depunerea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului. Orban afirmă că proiectul a fost blocat de PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a explicat duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv, că în cazul Ordonanţei de Urgenţă  care modifică legea alegerilor parlamentare, Guvernul a intenţionat să reglementeze prin acest act normativ modul de organizare a alegerilor anticipate, pentru că „paza bună trece primejdia rea”.
„Noi anticipatele le-am stabilit ca obiectiv demult. Nu sunt acum născute peste noapte. Dacă s-a ajuns acum de a demara alegerile anticipate în urma moţiunii de cenzură pe care nu ne-am dorit-o noi... (...) Nu s-a închis povestea din punctul meu de vedere. Ultima mişcare care a făcut-o PSD, ştiţi că s-a înfiinţat o Comisie de Cod Electoral. Această comisie de Cod electoral şi-a încetat activitatea pe data de 19 decembrie majoritatea din Birourile Permanente Reunite a decis la 23 decembrie să trimită toate proiectele de lege care au impact electoral, inclusiv proiectele privind alegerea primarilor în 2 tururi să trimisă către această decizie, adică să îngroape proiectele. Să scoatem proiectul de lege şi să cere introducerea lui pe ordinea de zi. (...) Acum va fi mult mai greu (...) va fi mai complicat cu adunarea unei majorităţi în Camera Deputaţilor. Vom vedea” a afirmat Ludovic Orban duminică seară, făcând referire la faptul că Pro România susţine PSD în Parlament..
Premierul a reafirmat că PSD a blocat toate demersurile făcute de PNL pentru modificarea legislaţiei electorale în Parlament. 
„Ne vom bate ca să aducem pe ordinea de zi a plenului Camerei proiectele de lege care vizează alegerea primarilor în două tururi” a întărit primul ministru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.