PNL solicită demisia de îndată a primarului general Gabriela Firea şi suspendarea imediată a activităţii companiilor declarate ilegale de Curtea de Apel Bucureşti, declară preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Capitala României a ajuns bătaia de joc a unui primar certat cu legea şi cu bucureştenii. Este un fapt fără precedent ca o primărie să înfiinţeze 20 de companii fără respectarea legii şi în dispreţul cetăţenilor care s-au opus acestei iniţiative. Niciodată bucureştenii nu au mai văzut un primar atât de incompetent, fără cunoştinţe elementare de administraţie, care în doi ani de zile a reuşit să facă praf Bucureştiul, să blocheze în asemenea hal activitatea administraţiei locale şi să nu aibă nicio iniţiativă care să ducă la rezolvarea problemelor reale ale oraşului”, afirmă Ludovic Orban.

Preşedintele PNL menţionează că un buget imens de aproape 600 de milioane de euro a fost blocat ilegal în companiile din subordinea Primarului General, Gabriela Firea, care putea fi folosit pentru deblocarea traficului din Bucureşti sau pentru investiţii în şcoli şi spitale.

”600 milioane de euro au fost aruncaţi de Gabriela Firea şi PSD pe apa Dâmboviţei. Banii bucureştenilor, adunaţi din taxele şi impozitele plătite din munca cinstită a locuitorilor Capitalei, au fost tocaţi pentru salarii nesimţite, maşini de lux şi achiziţii pentru confortul personal al sinecuriştilor. Nici un leu din aceşti bani nu a fost folosit în interesul bucureştenilor. Cu cele 600 milioane de euro se puteau construi 100 de kilometri de autostradă pentru Centura Bucureştiului, puteau fi folosiţi pentru finalizarea magistralei de metrou până la aeroportul Otopeni sau pentru construirea spitalului republican promis bucureştenilor de PSD în campanie”, mai arată Orban, într-o declaraţie de presă.

El subliniază că ”Partidul Naţional Liberal solicită demisia de îndată a primarului general Gabriela Firea şi suspendarea imediată a activităţii companiilor declarate ilegale de Curtea de Apel Bucureşti”.

Ludovic Orban menţionează că membrii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au votat împotriva înfiinţării acestor companii şi au fost cei care au reclamat nelegalitatea hotărârii pentru că nu a fost adoptată conform legii, respectiv cu votul a două treimi dintre consilierii generali.

”Somăm Consiliul General al Municipiul Bucureşti să adopte în regim de urgenţă o hotărâre pentru încetarea imediată a activităţii companiilor declarate ilegale şi să solicite desfiinţarea acestora. Orice cheltuială cu aceste companii trebuie să înceteze. Nici un leu nu trebuie să mai ajungă în buzunarul clientelei Firea şi PSD. Cei care au iniţiat şi au votat pentru adoptarea hotărârii de înfiinţare a companiilor declarate ilegale în instanţă trebuie să răspundă pentru prejudiciile provocate”, adaugă Orban.

Partidul Naţional Liberal va înainta o solicitare Curţii de Conturi pentru declanşarea unui control în vederea constatării prejudiciilor şi recuperării lor de la Primarul General, Gabriela Firea, şi de la consilierii generali vinovaţi.

”Bucureştenii şi Capitala României au nevoie urgent o altă administraţie care să gestioneze bugetul oraşului în mod legal, transparent şi eficient, care să rezolve problemele oraşului şi să înceteze pomenile electorale menite să acopere hoţiile PSD. Pentru Bucureşti, Gabriela Firea e la fel de nocivă ca Dragnea pentru ţară”, mai declară Orban.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că, prin înfiinţarea companiilor municipale, s-a dorit ”stârpirea mafiei din Capitală”, ea anunţând că aşteaptă motivarea instanţei. Firea susţine că nu vor fi desfiinţate societăţile, pentru că au activitate, şi precizează că vor fi folosite toate căile de atac.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.