Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine, referitor la audierea miniştrilor propuşi de către comisiile de specialitate, că programarea a fost făcută "astfel încât să nu existe suprapuneri, să existe un timp suficient pentru audieri", nefiind limitată durata audierilor. "Surata stabilită la audierea Guvernului Grindeanu a fost de 30 de minute în comisie şi multor parlamentari ai opoziţiei nu li s-a permis să pună întrebări. Nu se va întâmpla aşa ceva, evident", afirmă Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Audierile în comisii ale miniştrilor propuşi se vor face între orele 11.00 şi 14.00, iar şedinţa de plen va începe la orele 15.00. Am hotărât alocarea timpilor ca la ultima învestire cu 15 secunde per parlamentar pe baza acestei alocări s-a stabilit timpul pentru fiecare grup parlamentar de prezentare a punctului de vedere”, a declarat, miercuri, liderul PNL. 
 
Întrebat de ce vor fi doar trei ore de audieri, Orban a răspuns: "Nu sunt numai trei ore de audieri. Audierile se derulează... Sunt comisii care trebuie să audieze doi miniştri. Programarea este făcută astfel încât să nu existe suprapuneri, să existe un timp suficient pentru audieri, nu am limitat durat audierilor. Sigur că fiecare preşedinte de şedinţă, în funcţie de ora la care este programată audierea ministrului, mai ales este vorba de ultimele cinci comisii care încep audierile la ora 13 vor avea o durată limitată de audiere, dar în rest e timp suficient, orice parlamentar poate să adreseze întrebări către miniştri propuşi. Durata stabilită la audierea Guvernului Grindeanu a fost de 30 de minute în comisie şi multor parlamentari ai opoziţiei nu li s-a permis să pună întrebări. Nu se va întâmpla aşa ceva, evident”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.