Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni, referitor la informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora Vasile Blaga s-ar fi întâlnit cu foştii membri ai PDL pentru a le cere susţinerea sa, că sediul PNL este deschis pentru întâlniri tuturor membrilor partidului, iar în momentul de faţă “nu există nicio problemă” cu privire la o posibilă schimbare a sa din funcţia de lider, ci sunt doar “speculaţii de presă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, luni, despre informaţiile potrivit cărora Vasile Blaga i-a convocat la o întâlnire la sediul PNL miercuri pe liderii organizaţiilor din aripa ex-PDL, pentru a conveni asupra susţinerii lui Ludovic Orban la conducerea formaţiunii, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că "sediul PNL este deschis pentru întrunirea membilor partidului, indiferent de cine sunt membrii partidului".

“Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membilor partidului, indiferent de cine sunt membrii partidului, întâlniri la care să se dezbată problemele partidului, să se dezbată problemele, să se ia decizii. În fiecare zi la sediul PNL au loc întâlniri, indiferent de ce tipuri de întâlniri sunt ele, iar oricine mi-a solicitat ca sediul patidului să fie o gazdă pentru întâlniri ale membrilor PNL, eu mi-am dat acordul”, a declarat Ludovic Orban.

El a susţinut, de asemenea, că nu există nicio discuţie cu privire la o posibilă schimbare a sa din funcţia de lider, ci sunt doar “speculaţii de presă”.

“Nu există nicio problemă (cu susţinerea mea la conducerea PNL -n.r.). Probabil că astea sunt alte speculaţii de presă. La ora actuală, PNL este coerent, extrem de ferm în acţiunea politică de opoziţie faţă de majoritatea guvernamentală şi extrem bine ancorată astăzi în procesul de construcţie a unei alternative credibile la modul în care este gubernată România”, a mai spus Orban, întrebat dacă susţinerea sa la şefia PNL este o problemă.

De asemenea, întrebat dacă ştie despre ce se va discuta la şedinţa convocată de Vasile Blaga, Orban a spus: “Nu ştiu, sunt convins că nu vor discuta decât despre subiecte care sunt de interes pentru PNL. Speculaţiile care au apărut de o lună jumăte privitoare la eventuale frământări şi dispute care există în partid sunt invenţii care nu au niciun fel de legătură cu realitatea”.

El a mai explicat că Blaga a parcurs un drum la fel e greu ca el după ce a fost urmărit penal, demisionând din funcţiile de conducere.

“Domnul Blaga, la fel ca mine, a parcurs un drum greu. În urma începerii urmăririi penale a renunţat la candidatură, şi-a dat demisia din funcţia de co-preşedinte, între timp a fost achitat. Ca atare, în calitate de fost preşedinte al PNL, este membru al Biroului politic şi este un lider politic implicat în viaţa politică. (...) Am relaţii foarte bune şi cum domnul Blaga, şi în general cu toţi colegii mei”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.