Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de alegeri parlamentare, întrucât ”Parlamentul de astăzi are o majoritate remanentă care împiedică adoptarea unor legi care sunt necesare şi pe care oamenii şi le doresc”. Orban i-a îndemnat pe oameni să se întrebe daca mai doresc ca Renate Weber să mai fie Avocatul Poporului sau dacă mai doresc ca ”oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punctul meu de vedere, derularea campaniei electorale nu prezintă niciun risc suplimentar privitor la răspândirea virusului. (...) Modul în care organizăm ziua votului este de asemenea natură încât omul să se poată duce în siguranţă la vot”, a declarat, sâmbătă, la Slobozia, premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Premierul a explicat că este nevoie de alegeri parlamentare.

”Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România înspre faliment şi înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a mai declarat Orban.

El a dat exemplul altor state europene, dar şi pe cel al SUA, unde există un mare număr de infectări şi se organizează alegeri ”pentru că asta înseamnă democraţia”.

Premierul susţine că PSD duce România într-o direcţie contrară direcţiei pe care o vrea societatea românească. 

”Parlamentul de astăzi are o majoritate remanentă care împiedică adoptarea unor legi care sunt necesare şi pe care oamenii şi le doresc”, a afirmat el, dând exemplu proiectului legislativ privind votul electronic.

Întrebat despre o dezbatere între specialiştii epidemiologi ai PSD şi PNL, propusă de PSD, pe tema măsurilor care trebuie luate pentru stoparea epidemiei, Ludovic Orban a răspuns că acceptă în orice moment o dezbatere cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

”Eu accept orice dezbatere cu liderul PSD dacă vrea să dezbată ceva cu mine. În rest, dezbatere la nivel de specialişti, ei sunt specialişti în creşterea numărului de infectări, în sabotarea tuturor măsurilor guvernamentale şi ale autorităţilor sanitare, inclusiv ale unor candidaţi care şi i-au luat pe liste, care ar fi dus la reducerea numărului de infectări. PSD a boicotat sistematic toate eforturile pe care le-am făcut în lupta împotriva pandemiei, inventând tot felul de pretexte, sfidând regulile în public în mod sistematic, susţinând şi punând pe liste tot felul de negaţionişti”, a mai afirmat premierul.

Alegerile parlamentare sunt programate în 6 decembrie. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.