Premierul Ludovic Orban anunţă că în proiectul de buget pentru anul viitor sunt alocaţi 50 de miliarde de lei pentru investitii, suma incluzând banii necesari unor proiecte de infrastructură precum autostrada Sibiu - Piteşti, autostrada de centură a Bucureştiului, drumul expres Craiova - Piteşti. Orban spune că Guvernul este dispus să aloce mai mulţi bani pentru infrastructură, dacă instituţiile implicate vor avea capacitatea de absorbţie mai mare decât alocările care vor fi făcute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vom depune cerere de finanţare pe fonduri europene pentru realizarea studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, deja e contract semnat pentru studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş - Ditrău. Avem în finanţare obiective de investiţii de pe Autostrada Transilvania, sunt patru tronsoane care vor fi finanţate în cursul acestui an", a afirmat primul ministru, joi, în cadrul unei emisiuni la postul public de radio.
 
El a precizat că se va aloca finanţare pentru finalizarea tronsoanelor de autostradă Sebeş - Turda şi Deva - Lugoj, dar şi că podul de la Brăila reprezintă un obiectiv prioritar de investiţii pentru guvern. 
 
"Investiţiile în cursul acestui an cresc de la 44,7 miliarde la peste 50 de miliarde. Banii sunt alocaţi, iar eu am încredere că toate entităţile care sunt implicate în realizarea acestor obiective de investiţii vor accelera procedurile şi vor avea capacitatea să absoarbă aceşti bani, iar dacă au capacitatea de absorbţie suplimentară suntem dispuşi să alocăm resurse financiare suplimentare”, a precizat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.