Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat fiind de ce o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European, că susţine orice candidat român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. "Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european", a spus Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noi am susţinut candidatura doamnei Kovesi, din cele trei etape ale procedurii de selecţie a câştigat două etape. (…) astăzi doamna Kovesi, candidatul român, este candidatul Parlamentului European. Procedura s-a desfăşurat în Parlamentul European trecut. (..) aici este vorba despre un candidat român care are şansa să ocupe o poziţie de conducere extrem de importantă şi influentă la nivel european, iar imaginea României are de câştigat", a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR.
 
El a menţionat că, de regulă, atunci când au existat diferenţe în procedura de nominalizare între Parlamentul European şi Consiliu, a prevalat decizia PE pentru că este mai legitim, fiind rezultatul votului direct. 
 
Întrebat de ce o susţine pe Kovesi, Orban a răspuns: "Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european".
 
Jean-Francois Bohnert şi Laura Codruţa Kövesi sunt cei doi candidaţi pentru şefia Parchetului European, cei doi având fiecare susţinerea unei instituţii europene (Parlament European si Consiliu). 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.