Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că în cadrul Biroului Politic Naţional a fost votată o modificare a Statutului partidului care prevede ca preşedinţii de filiale judeţene să poată fi demişi cu jumătate plus unu din numărul membrilor din Birou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Încă nu s-a modificat Statutul, a fost votată o propunere în BPN. Este o propunere care urmăreşte o mai bună capacitate pentru BEx de a putea îmbunătăţi performanţa electorală a partidului, mai ales în acele filiale în care, în mod evident, nu se respectă deciziile partidului, campaniile naţionale ale partidului sau obiectivele electorale”, a declarat Ludovic Orban.

Propunerea de modificare a Statutului a fost adoptată cu 32 de voturi “pentru” şi 17 “împotrivă” şi şase abţineri.

Potrivit unor surse din PNL, au votat împotriva acestei propuneri liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, liderul de la Ilfov, Marian Petrache, fostul deputat Hubert Thuma, liderul filialei de la Prahova, Iulian Dumitrescu, liderul de la Galaţi, George Stângă, senatorul Cristian Chirteş, Cozmanciuc, senatoarea Alina Gheorghiu, liderul filailei Teleorman, Eugen Pîrvulescu, liderul filailei Giurgiu, Marin Anton, şi liderul de la Călăraşi, Daniel Drăgulin.

De asemenea, pentru modificarea Statutului au votat, printre alţii, prim-vicepreşedintele Raluca Turcan, primarul oraşului Oradea, Ilie Bolojan, primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, deputatul Ion Ştefan, preşedintele filialei Iaşi, Costel Alexe, senatorul Florin Cîţu, deputatul Dan Vîlceanu, vicepreşedintele, Vlad Nistor, prim-vicepreşedintele filialei din Bistriţa-Năsăud, Nelu Turc, deputatul şi secretarul general al paridului, Rober Sighiartău, deputatul Adrian Oros, şi preşedintele filialei Hunedoara, Lucian Heiuş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.