Liderul PNL Ludovic Orban a spus, la ieşirea din sediul DIICOT, că şi-a făcut datoria de a sesiza fapte care i s-au părut că pot reprezenta infracţiuni, în condiţiile în care comportamentul premierului Viorica Dăncilă şi comportamentul lui Liviu Dragnea au pus în pericol relaţiile cu partenerii noştri externi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost audiat de procurori aproximativ două ore.

„Faptele care s-au derulat, toate aceste evenimente, trebuie să fie cercetate. Atunci când un clan toxic îşi bate joc de România şi îi afectează interesele fundamentale nu pot sta cu mâinile în sân, să mă fac că nu văd. Sesizarea am depus-o pentru că din analiza informaţiilor publice la care am avut acces, consider că există posibilitatea ca pe parcursul evenimentelor care au dus la aceste decizii să se fi comis infracţiuni. Mi-am făcut datoria, am sesizat faptele, este strict atributul şi competenţa procurorului care se ocupă de acest caz. În declaraţia publică făcută de domnul Dragnea a anunţat că s-a decis mutarea ambasadei. Constituţia României spune clar care sunt atribuţiile fiecărei instituţii în materie de politică externă. Comportamentul lui Dragnea, Dăncilă, acţiunea lor publică a pus sub semnul întrebării relaţii pe care România le-a construit în zeci de ani”, a declarat Orban la ieşirea din sediul DIICOT.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a prezentat, marţi, la sediul DIICOT pentru a da o declaraţie în legătură cu plângerea pe care depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea. El a precizat că a fost invitat de către procurorul de caz şi a menţionat că plângerea sa nu are legătură cu fondul deciziei, respectiv mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, ci cu modul în care a fost luată decizia.

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PNL o acuză pe Dăncilă de "înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.