Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii, însă a afirmat că numai după o zi nu poate fi făcută o analiză pertinentă. Joi au fost 238 de cazuri noi, iar vineri aproape 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi a răspuns: ”Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţiece se va întâmpla”.

Premierul a transmis din nou îndemnul la responsabilitate şi respectarea măsurilor de protecţie.

”Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respctaţi distanţa fizică de protecţie sanitară, nu interacţionaţi de aproape cu oamenii. Rolul acestei relaxări, o relaxare graduală care – aşteptând ca românii să respecte regulile aşa cum le-au respectat – este să putem să ţinem sub control răspândirea acestuia virus”, a mai afirmat Orban.

Premierul a avertizat că, dacă numărul de cazuri creşte semnificativ se va ajunge la noi restricţii. ”Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”.

196 de cazuri noi de infectare au fost anunţate vineri, după ce joi s-au raportat 238 de cauri, în creştere faţă de perioada anterioară.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.